FOSS4G ja Oskari-verkostopäivä samassa paketissa

Avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen hyödyntäjiä yhdistävä FOSS4G Suomi tapahtuma järjestetään tänä vuonna 8.5. klo 9-16 Pasilassa Helsingissä, Läänihallituksen entisissä tiloissa. Oskari-yhteisön perinteikäs verkostopäivä upotetaan mukaan päivän ohjelmaan.

Ohjelmassa Oskaria

Kantavana teemana on avoimen lähdekoodin paikkatietoekosysteemi. Päivään mahtuu myös avoimen lähdekoodin GREAT FOSS4G HACK – jonka osana myös Oskari-aiheista tekemistä. Oskari Feature Collage -osiossa esitellään nopealla tempolla uusimpia Oskari toiminnallisuuksia (Timo Aarnio, MML). Avoimen lähdekoodin yhteisön luomisesta puhuvat Oskari viestintäkoordinaattori Sanna Jokela ja Matti Pesu Liikennevirastolta. Hack-osiossa koitetaan löytää Oskarista kehitettävää ja lopuksi esitellään kehittämisryhmän yhteisöedustus.

Ehdota Oskari kehittämisryhmään yhteisöedustus

Tilaisuudessa valitaan myös seuraavan kauden yhteisöedustus Oskari-kehittämisryhmään. Viime vuonna yhteisöä edustamaan valittiin Suomen Latu ry ja Dimenteq Oy. Ehdota nyt omaa suosikkiorganisaatiotasi, Oskari kehittämisestä kiinnostunutta yksityishenkilöä tai yhteisöä mukaan kehittämisryhmän toimintaan. Ehdotuksista äänestetään ennen tapahtumaa avoimesti (Uutiskirjelista, Twitter, Slack-kanava ja Oskari käyttäjäsähköpostilista) ja valitut uudet jäsenet ilmoitetaan FOSS4G tapahtuman yhteydessä. Ehdota uusia jäseniä 27.4. mennessä!