Uusia toiminnallisuuksia tulossa

Oskarin videokatselmoinnissa esiteltiin 31.10.2017 Oskarilla toteutettuja palveluita, ohjelmiston uusia ominaisuuksia sekä Paikkatietoikkunan toimintoja ja parannuksia. Tällä kertaa keskitymme Paikkatietoikkunaan tulleisiin uudistuksiin ja Oskari-verkoston koordinaattorina aloittanut Sanna Jokela esittäytyy. Webinaarin esityskalvot löytyvät täältä.

  • Oskari-verkoston koordinaattorin esittäytyminen – Sanna Jokela / Gispo Oy
  • Uudistuneen Paikkatietoikkunan perusesittely – Teemu Saloriutta / MML
  • Teemakarttatoiminnon uudet ominaisuudet: pylväsdiagrammit – Timo Aarnio / MML
  • Oskarin muut uudet ominaisuudet ja korjaukset – Timo Aarnio / MML

Yhteistyö on voimaa

Sanna Jokela Gispo Oy:ltä on aloittanut Oskarin viestintäkoordinaattorina syyskuussa. Hän haluaa kehittää yhteisöä eteenpäin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tavoitteena on saada Oskari OSGeo:n hautomoprojektiksi ja siihen liittyy vielä paljon tehtävää. Suomen päässä lanseerataan Oskari-meetup tapahtumat, ryhmään voi jo ilmoittautua mukaan – seuraava tapaaminen tulossa pian. Paikkatietomarkkinoille myös voi tulla juttelemaan Oskari-ständille! Muutenkin Oskari-verkostoon toivotetaan kaikki uudet jäsenet, niin yhteisöön kuin ohjausryhmäänkin.

Selkokarttaa, pylväsdiagrammeja ja läpinäkyviä kohteita

Teemu Saloriutta MML:ltä esitteli uudistunutta Paikkatietoikkunaa, jossa konepellin alla on tapahtunut paljon muutoksia ja mm. sisällönhallintajärjestelmä Liferay:sta on luovuttu. Muistakaa vaihtaa salasananne Paikkatietoikkunaan, jos ette vielä ole ehtineet, sillä uudistuksen myötä kirjautumistietoja piti päivittää.

Oskarin teemakarttatoimintoihin on tulossa lähiaikiona uudistuksia. Timo Aarnio MML:ltä demoili miten pylväsdiagrammin avulla tilastotietojen tarkastelu tulee olemaan aiempaa helpompaa. Lisäksi teemakarttoihin on tulossa parantunut aineistohakumahdollisuus.

Myös Suomi.fi -karttapalvelun omat aineistot toiminto on kehittynyt eteenpäin tämän vuoden aikana. Omien aluemaisten kohteiden visualisointiin on saatu vihdoin myös läpinäkyvä täyttö – eli kohteista voi esittää vaikka vain reunaviivat. Yhtenä uutena aineistona esiteltiin VRK:n ja MML:n tuottama selkokarttapohja, joka liittyy myös olennaisesti Suomi.fi karttapalvelun kehittämiseen.

Päivitä Oskari heti uusimpaan versioon

Huom! Oskari kannattaa päivittää uusimpaan ohjelmistoversioon heti. Tietoturvakartoituksessa edellisissä versioissa on havaittu puutteita eli nyt kipinkapin päivittämään sekä frontend että backendpuoli. Uusi versio hyödyntää myös Java 8:a, joten ottakaa sekin huomioon päivittäessä ohjelmistoa.

Muistakaa kysellä lisätietoja Oskarin käytöstä myös osoitteesta oskari@nls.fi.