Ilmoittaudu mukaan Oskarin hyödyntäjäksi

Lue ensin yhteisön tavoitteet ja tehtävät, jotta tiedät mihin ryhdyt 🙂

Yksi keino on ilmoittautua mukaan Oskari yhteisön organisaatiolistalle, joita esitellään Yhteisö-sivuilla.

Lisää silloin tietosi organisaatiostasi hyödyntäjien listalle tällä lomakkeella ja saatte näkyvyyttä toiminnallenne verkostosivuilla. Kerro samalla miten olette mukana kehittämässä Oskaria. Se voi olla vaikkapa ohjelmistoprojektin vetämistä, tapahtumien järjestämistä tai koulutusta.

Suomessa Oskari-yhteisön kehitystyötä ja projektien yhteistoimintaa kehittää Oskari yhteistyön kehittämisryhmä. Sen jäsenet ovat  allekirjoittaneet yhteisestä kehittämistyöstä sopimuksen. Sopimuksessa organisaatiot ovat sitoutuneet osallistumaan vuosittain kehittämisryhmän kustannuksiin (vuoden 2018 osalta maksu on 5 000€). Virallinen allekirjoittajataho verkostosopimuksissa on Maanmittauslaitos. Hankkeen omistajat eli partneriorganisaatiot saavat kehittämisryhmän toiminnan kautta tukea omaan kehitystyöhön, viestintä ja markkinointitukea projekteille ja edistävät yhdessä Oskarin yhteiskehittämistä.

 

Uusia kehittäjiä kaivataan

Kuka tahansa voi hyödyntää Oskarin lähdekoodia ja kehittää palvelua -kehitysajatukset kannattaa kuitenkin ensin jakaa Oskarin käyttäjien sähköpostilistalla sekä kirjata bugiraportit ja kehiteltävät issuet ja isommat toiminnallisuudet GitHub:iin.

Ota myös huomioon, että Oskarin PSC eli Project Steering Committee päättää mitkä uudet työkalut otetaan mukaan Oskarin pääkehityslinjaan. Osa kehitystyöstä voi jatkaa elämäänsä yhteisölisäosina.

Jos taistelet yksinäsi karttapalveluiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmistokirjaston parissa, muista aina Oskari meetu-ryhmätapaamiset. Et oikeasti ole yksin, meitä on muitakin. Liity Oskari-meetupryhmään ja taistellaan yhdessä. Usein kaverilta kysyminen auttaa. Oskari-meetupryhmä on perustettu syksyllä 2017 ja tavoitteena on tavata n. parin kuukauden välein rennossa ympäristössä.