Mukaan Oskarin hyödyntäjäksi voi tulla monella tapaa

Haluatko näkyvyyttä Oskari-osaamisellesi ja organisaatiosi mukaan yhteistyöhön? Yksi keino on ilmoittautua mukaan Oskari yhteisön organisaatiolistalle, joita esitellään Yhteisö-sivuilla.

Lisää silloin tietosi organisaatiostasi hyödyntäjien listalle tällä lomakkeella ja saatte näkyvyyttä toiminnallenne verkostosivuilla. Kerro samalla miten olette mukana kehittämässä Oskaria. Se voi olla vaikkapa ohjelmistoprojektin vetämistä, tapahtumien järjestämistä tai koulutusta.

Huom! Jos  olet kehittämisryhmän jäsen ja jätät lomakkeen kautta myös logon, kirjaudu Google tunnuksilla tai lähetä logo sähköpostilla osoitteeseen sanna@gispo.fi.

Ala kehittämään Oskarin koodia!

Kuka tahansa voi hyödyntää Oskarin lähdekoodia ja kehittää palvelua – ideoista kannattaa ilmoitella Oskarin Slack-kanavalla  sekä GitHub:ssa. Oskarin PSC eli Project Steering Committee päättää mitkä uudet työkalut otetaan mukaan Oskarin pääkehityslinjaan.

Tule mukaan Oskari kehittämisryhmään

Suomessa Oskari-yhteisön kehitystyötä ja projektien yhteistoimintaa kehittää Oskari-verkoston ohjausryhmä. Sen jäsenet ovat  allekirjoittaneet yhteisestä koordinaatiosta sopimuksen. Sopimuksessa* organisaatiot ovat sitoutuneet osallistumaan vuosittain verkoston kustannuksiin (vuoden 2017 osalta maksu on 5 000€). Virallinen allekirjoittajataho verkostosopimuksissa on Maanmittauslaitos.

*Sopimuksessa organisaatiot hyväksyvät, että mahdollisissa kehittämishankkeessa tuotettava koodi soveltuvin osin integroidaan Oskari-ohjelmistoon ja julkaistaan edelleen avoimena lähdekoodina. Voimassaolevaa ns. integraatiosopimusta tullaan päivittämään syksyn 2017 aikana ja siinä huomioidaan Oskari-verkoston toiminnan kehittyminen kansainvälisempään suuntaan.