Ilmoittaudu mukaan Oskarin hyödyntäjäksi

Oskari ohjelmistoa kehitetään yhteistyössä. Mukana voivat olla ihan kaikki. Yhteisölle on kuitenkin määritelty tavoitteet ja tehtävät, jotta avoimen lähdekoodin yhteiskehittäminen olisi mahdollisimman jouhevaa.

Jos edustat jotain organisaatiota ja haluat kehittää tai hyödyntää Oskaria jollain tavoin, ilmoita organisaatiosi mukaan Oskari yhteisön organisaatiolistalle lisäämällä tietosi tällä lomakkeella. Näin organisaatiosi saa näkyvyyttä toiminnallenne Oskarin verkostosivuilla. Kerro samalla miten olette mukana kehittämässä Oskaria. Se voi olla vaikkapa ohjelmistoprojektin vetämistä, tapahtumien järjestämistä tai koulutusta.

Suomessa Oskari-yhteisön kehitystyötä ja projektien yhteistoimintaa kehittää Oskari yhteistyön kehittämisryhmä. Sen jäsenet ovat  allekirjoittaneet yhteisestä kehittämistyöstä sopimuksen. Sopimuksessa organisaatiot ovat sitoutuneet osallistumaan vuosittain kehittämisryhmän kustannuksiin (vuoden 2018 osalta maksu on 5 000€). Virallinen allekirjoittajataho verkostosopimuksissa on Maanmittauslaitos. Hankkeen omistajat eli partneriorganisaatiot saavat kehittämisryhmän toiminnan kautta tukea omaan kehitystyöhön, viestintä ja markkinointitukea projekteille ja edistävät yhdessä Oskarin yhteiskehittämistä.

Uusia kehittäjiä kaivataan

Kuka tahansa voi hyödyntää Oskarin lähdekoodia ja kehittää palvelua. Kehitysajatukset kannattaa kuitenkin ensin jakaa Oskarin käyttäjien sähköpostilistalla sekä kirjata bugiraportit ja kehiteltävät asiat ja isommat toiminnallisuudet GitHub:iin.

Ota myös huomioon, että Oskarin PSC eli Project Steering Committee päättää mitkä uudet työkalut otetaan mukaan Oskarin pääkehityslinjaan. Osa kehitystyöstä voi jatkaa elämäänsä ns. yhteisölisäosina ja osa voidaan integroida osaksi Oskari-ohjelmistoa.

Jos taistelet yksinäsi karttapalveluiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmistokirjaston parissa, muista aina Oskari meetup-ryhmätapaamiset. Et oikeasti ole yksin, meitä on muitakin. Liity Oskari-meetup-ryhmään ja taistellaan yhdessä. Usein kaverilta kysyminen auttaa. Oskari-meetupryhmä on perustettu syksyllä 2017 ja tavoitteena on tavata n. parin kuukauden välein rennossa ympäristössä.