Mukaan Oskarin hyödyntäjäksi voi tulla monella tapaa

Lue ensin yhteisön tavoitteet ja tehtävät, jotta tiedät mihin ryhdyt 🙂

Haluatko näkyvyyttä Oskari-osaamisellesi ja organisaatiosi mukaan yhteistyöhön?

Yksi keino on ilmoittautua mukaan Oskari yhteisön organisaatiolistalle, joita esitellään Yhteisö-sivuilla.

Lisää silloin tietosi organisaatiostasi hyödyntäjien listalle tällä lomakkeella ja saatte näkyvyyttä toiminnallenne verkostosivuilla. Kerro samalla miten olette mukana kehittämässä Oskaria. Se voi olla vaikkapa ohjelmistoprojektin vetämistä, tapahtumien järjestämistä tai koulutusta.

Ala kehittämään Oskarin koodia!

Kuka tahansa voi hyödyntää Oskarin lähdekoodia ja kehittää palvelua – ideoista kannattaa ilmoitella Oskarin Slack-kanavalla  sekä GitHub:ssa. Oskarin PSC eli Project Steering Committee päättää mitkä uudet työkalut otetaan mukaan Oskarin pääkehityslinjaan.

Älä ole yksin – tule mukaan Oskari meetup-ryhmään

Tuntuuko siltä, että taistelet yksinäsi karttapalveluiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmistokirjaston parissa? Et oikeasti ole yksin, meitä on muitakin. Liity Oskari-meetupryhmään ja taistellaan yhdessä. Usein kaverilta kysyminen auttaa. Oskari-meetupryhmä on perustettu syksyllä 2017 ja tavoitteena on tavata n. parin kuukauden välein rennossa ympäristössä.

Tule mukaan Oskari kehittämisryhmään

Suomessa Oskari-yhteisön kehitystyötä ja projektien yhteistoimintaa kehittää Oskari yhteistyön kehittämisryhmä. Sen jäsenet ovat  allekirjoittaneet yhteisestä kehittämistyöstä sopimuksen. Sopimuksessa organisaatiot ovat sitoutuneet osallistumaan vuosittain kehittämisryhmän kustannuksiin (vuoden 2017 osalta maksu on 5 000€). Virallinen allekirjoittajataho verkostosopimuksissa on Maanmittauslaitos. Hankkeen omistajat eli partneriorganisaatiot saavat kehittämisryhmän toiminnan kautta tukea omaan kehitystyöhön, viestintä ja markkinointitukea projekteille ja edistävät yhdessä Oskarin yhteiskehittämistä.