Omien kohteiden lisäys

Oskarin perustoteutuksessa yhtenä toiminallisuutena on käyttäjien luoman datan tuominen omaksi tasoksi karttapalveluun sekä yksittäisten kohteiden lisäys. Jos toteutat Oskari-palvelun, pohdi onko käyttäjilläsi halua tuottaa karttapalvelun avulla kohdetietoja ja jakaa tietoja karttaupotusten avulla.

Omia kohteita ja omia aineistoja voi viedä esimerkiksi Paikkatietoikkunaan, joka on yksi Oskarin toiminnallisuuksien näyteikkunoista. Lähes kaikki Paikkatietoikkunan toiminnallisuudet löytyvät Oskarista. 

Rekisteröidy ensin käyttäjäksi ja ala luomaan omia kohteita tai tuo omia aineistoja Paikkatietoikkunaan. Omia kohteita ja niiden ulkoasua voi muokata myöhemminkin.

Huomioitava on, että tässä vaiheessa omissa aineistoissa olevat URL-linkit ja kuvalinkit eivät näy samalla tavoin infoikkunassa kuin yksittäisten kohteiden kanssa. Tätä osiota kehitellään vuoden 2018 aikana ja mahdollisesti yhdistetään nämä kaksi toiminnallisuutta. 

Karttaupotusta voi muokata myös myöhemmin

Oskari mahdollistaa myös omien karttaupotusten teon. Tämä palvelu on kätevä esimerkiksi yksityishenkilöille ja yhdistyksille, joilla ei ole mahdollisuuksia luoda omaa karttapalvelua. Paikkatietoikkunassa voi kokeilla tätäkin toimintoa.

Oskarin avulla luodaan karttajulkaisu, jonka ns. iframe koodi voidaan upottaa vaikka omien nettisivujen html-koodin sekaan helposti. Kun julkaisu on tehty, omista tiedoista voi kätevästi käydä muokkaamassa upotusta ja vaikkapa lisätä uusia julkaistavissa olevia tasoja mukaan upotukseen - koodia ei tarvitse muokata sivuille toista kertaa. 

Esimerkki karttaupotuksesta

Yllä olevassa videossa Paikkatietoikkuna.fi palvelun avulla toteutetaan ensin omien yksittäisten kohteiden lisäys ja sen lisäksi näytetään miten omat paikkatietoaineistot voidaan lisätä palveluun. Alla upotus videolla näkyvästä toteutuksesta.