HSY:n paikkatietoseminaarin jälkeen oli hyvä hörpätä jotain, joten menimme juttelemaan Oskarista oluen ääreen

Eilinen HSY:n paikkatietoseminaari oli huippu, kiitos HSYläiset järjestelyistä! Oluet maistuivat Oskari-intoilijoille seminaarin jälkeen, paikalla yli kymmenen henkeä. Muutamia asioita nousi keskusteluissa esiin, joita voidaan pohtia Oskarin kehittämisryhmässä ja yhteisössä laajemminkin:

Aikatauluta kehitystyösi avoimesti

Sitä pitää kehittää ja palastella omat kehitystoimet mahdollisimman pieniin kokonaisuuksiin, jotta koodin mergeäminen onnistuu helpommin ja Oskarin PSC:n vastuulla on vain hyväksyä hyvin tehty koodi julkaistavaksi.

Opimme tässä vasta avoimen lähdekoodin yhteisönä toimimista. Vaikka Oskari on ollut avointa koodia jo monta vuotta OSGeo hautomovaiheen myötä prosessit ovat vähän muuttuneet. Aiemmin Oskariin kehitettyjä toimintoja ei ole myöskään tullut paljon ns. ulkoa päin eli jokainen on tehnyt vähän omia räätälöintejään, mutta Oskarin pääkehityslinja on ollut lähinnä MML:n hallussa.

Haasteita tulee kun kehitämme yhdessä, vaikka se onkin tärkein ja hienoin juttu avoimen lähdekoodin tekemisessä. Se vaatii avoimuutta, sitoutumista, aikataulutusta ja keskustelua. Pienemmissä paloissa saadaan kuitenkin ketterämmin asioita eteenpäin. Avoin keskustelu ja kommunikointi on myös tärkeää, siksi kannattaa kertoa eri viestintäkanavien avulla mitä olet tekemässä tai ilmoittaa projekti lomakkeen kautta. Oskarilla käytössä Slack, teknisen kehityksen meililista, GitHub, Trello ja nämä verkostosivut- eli kanavia riittää:)

Oskari-osaamisen kehittämistä tarvitaan

Meetupissa tuli toiveita Oskari osaamisen kehittämisen osalta, ehdotettiin Oskari-koulutuksia vedettäväksi – näitä voitaisiin tuottaa yhteistyössä, osa voisi olla Admin-puolelle suunnattuja, osa kehittäjille. Ehkä jopa seuraavassa meetupissa voitaisiin tarkastella ihan fyysisesti miten Oskari toimii.

Liity mukaan Meetup-ryhmän kautta.

P.S. Sanna Jokelan esitelmä HSY-seminaarista myös katsottavissa täältä.