Oletko hankkimassa Oskari-ohjelmistoon kehitystyötä?

Oskarin yleiskäyttöisten toiminnallisuuksien kehittämistä varten on hyvä hyödyntää tätä Oskari kehitystyön tarjouspyyntö-pohjaa. Tarjouspyyntö-dokumentti on Google Docs tiedostona ja sen voi ladata omaan käyttöön esim. .odt tai .docx tiedostona.

Tarjouspyyntöpohja on kehitetty Oskari kehittämisryhmän toimesta ja pohjautuu Tampereen kaupungin tekemään tarjouspyyntödokumenttiin. Tarjouspyyntöpohjaan on merkitty ne kohdat, jotka Oskari-ohjelmiston toiminnallisuuksia tilaavan kannattaa erityisesti tarkastaa omaa hankintaa tehdessä.

Dokumentissa on määritelty ne tavat joiden myötä Oskari-ohjelmiston kehitystoimet voidaan liittää joko Oskarin pääkehityslinjaan (core) tai tuottaa yhteisölisäosia (community plugin). Tärkeää on pyytää hyvä dokumentointi ja ylläpitosuunnitelma tarjoajilta.

Lue myös termistö, se auttaa kehittämistyössä ja toivottavasti selkeyttää joskus haastavaa kehittämisjargonia. Oskariosaajien roolit on myös kuvattu erikseen täällä englanniksi, sitä voidaan käyttää rekrytoinnissa tai osaajien hankinnassa apuna. Käyttöliittymää varten on toteutettu suomenkielistä graafista ohjeistusta, joka on hyvä olla kehittäjillä tiedossa.

Kysy lisää info@oskari.org ja kerro, jos haluat tukea hankintaan tai viestintään. Oskari yhteisön jäsenorganisaatiolistalta voi löytyä sopivia toteuttajia.