Oskari on avoimen lähdekoodin paikkatietoalusta

Oskari.org on avoimen lähdekoodin ohjelmistopaketti karttapalvelualustan pystyttämiseen. Oskari soveltuu erityisesti sellaisten organisaatioiden käyttöön, jotka haluavat julkaista omia tai muiden tuottamia karttarajapintoja karttapalvelun avulla.

Suomessa Oskarin käyttö on levinnyt laajalle. Käyttäjien joukossa on mm. Maanmittauslaitos, Liikennevirasto, Suomen ympäristökeskus, Tampereen kaupunki ja Lounaispaikka paikkatietoverkosto. Nämä ja kymmenet muuta tahot hyödyntävät Oskaria.

Helpoiten Oskarin toiminnallisuuksiin voi tutustua Paikkatietoikkunassa.

Oskaria tehdään yhdessä!

Hienointa Oskarin kehittämisessä on laaja yhteistyöverkosto ja yhteistuottaminen. Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehitystyötä ei kannata koskaan tehdä yksin – joukkovoimalla saadaan isommin aikaiseksi.

Oskarin toiminnallisuuksia

Muutamia Oskari-ohjelmiston päätoiminnallisuuksia on listattu alla. Koko dokumentaatio toiminnallisuuksista löytyy Oskari.org sivuilta.

Usein kysyttyä

Arctic SDI – tukea erikoisprojektioille ja aikasarjoille

Arctic SDI tuo tukea erilaisille projektioille Arctic SDI on arktisten alueiden paikkatietoinfrastruktuuria esittelevä geoportaali. Nyt Arctic SDI:ssä  kehitetään Oskarin projektiotukea, […]

Teemakarttaominaisuudet kehittyvät yhteistyössä

Spatial Statistics on Web 2 (SSW2)-hanke kehittää tilastoaineistojen visualisointityökaluja Oskarissa Tilastollisia aineistoja on joskus tarpeen tarkastella muutenkin kuin monille tuttuna […]