Tervetuloa mukaan kehittämään Oskaria!

Tule mukaan Oskarin kasvavaan porukkaan. Oskari yhteisö on Oskari -ohjelmistoa hyödyntävien toimijoiden ja käyttäjien joukko.

Oskarin kehitys lähti Suomen Maanmittauslaitoksen ansiosta etenemään vauhdilla eri julkishallinnon ja yritysten palveluihin kun vuonna 2014 perustettiin Oskari-verkosto. Verkostossa on jo mukana kymmeniä organisaatioita Suomesta ja kansainvälisiä käyttäjiä on tulossa.

Tapahtumat

Webinaarit

Valitse itsellesi sopivin tapa osallistua

 • Tule keskustelemaan ja heittelemään kehitysideoita Oskarin Slack-kanavalle (pyydä tunnukset tänne laittamalla sähköpostia osoitteeseen oskari@nls.fi) 
 • Yhteistyöprojekteille luotu Trello-taulu kaipaa myös ideoitasi, laita rohkeasti toive käsiteltäväksi laajemmalle yleisölle - yhdessä ne saadaan nopeammin ja tehokkaammin toteutettua
 • Kehittäjät voivat toki toimittaa bugikorjaukset ja isommat toimintotoiveet suoraan GitHub:n kautta. Katso tällöin myös kehityksen roadmap, jotta tiedät missä mennään.
 • Tule mukaan kehittämistapaamisiin juttelemaan, uusimmat tapahtumat löytyvät täältä.
 • Haluatko mukaan Oskari-verkostoon? Lue lisää tai ota yhteyttä koordinaatioon!

Uusimmat Oskari-projektit

Mitä kaikkea Oskarilla voi tehdä? Miten yhteisösi hyödyntää Oskaria? Tässä muutamia esimerkkejä. Jaa omasi!

Avointa dataa HSY:n latauskoriin

HSY jakelee avointa dataa Oskarin avulla Helsingin seudun ympäristöpalveluissa (HSY) Oskari-pohjainen karttapalvelu otettiin käyttöön syksyllä 2015. Avoimen datan karttapalvelussa on […]

Arctic SDI

Arctic SDI tuo tukea erilaisille projektioille Arctic SDI on arktisten alueiden paikkatietoinfrastruktuuria esittelevä geoportaali. Nyt Arctic SDI:ssä  kehitetään Oskarin projektiotukea, […]

Teemakarttaominaisuudet kehittyvät yhteistyössä

Spatial Statistics on Web 2 (SSW2)-hanke kehittää tilastoaineistojen visualisointityökaluja Oskarissa Tilastollisia aineistoja on joskus tarpeen tarkastella muutenkin kuin monille tuttuna […]

Verkosto yhteistyön takana

Oskari yhteisössä on mukana kymmeniä organisaatioita. Suomessa verkoston toimintaa kehittää Oskari yhteistyön kehittämisryhmä, jonka jäsenmaksu on 5000€ / vuosi. Juridisena sopijaosapuolena toimii Maanmittauslaitos. Verkosto järjestää Oskarin kehittämistapaamisia ja markkinoi Oskari-ohjelmistoa. Kehittämisryhmän jäsenorganisaatiot saavat tukea Oskari-ohjelmiston yhteiskehittämiseen ja tuotetun koodin integrointiin. Jäsenet osallistuvat myös yhteisökoordinaattorin työn ohjaamiseen ja verkoston toimintojen kehittämiseen. 

 • HSY – Helsingin seudun ympäristöpalvelut
  HSY:n käytössä on Oskari-pohjainen avoimen datan karttapalvelu ja myös Oskari-pohjaiset extra- ja intranetympäristöt organisaation sisäisessä käytössä.
 • Väestörekisterikeskus
  Suomi.fi -karttapalvelut kuuluvat Väestörekisterikeskuksen kehittämiin sähköisen asioinnin palveluihin.
 • Turku
  Turun kaupunki on mukana Oskari-verkostossa Lounaispaikka-yhteistyön kautta.
 • Helsingin kaupunki
  Helsinki mukana Oskari-verkostossa
 • Tilastokeskus
  Tilastokeskus on mukana kehittämässä tilastoaineistojen hyödyntämistä ja teemakarttaominaisuuksia Oskarissa.
 • Tampereen kaupunki
  Tampereen kaupungin karttapalvelu ja sisäiset paikkatietopalvelut hyödyntävät Oskaria monipuolisesti.
 • Dimenteq Oy
  Oskari-pohjaisten sovellusten kehittäminen & Harava-palvelu
 • Museovirasto
  Kulttuuriympäristön tietopalvelut käyttävät Oskari-pohjaista karttasovellusta
 • Maanmittauslaitos
  Maanmittauslaitoksella on useita Oskari-pohjaisia palveluita ja projekteja. Maanmittauslaitos toimii myös verkoston Koordinaattorina.
 • Liikennevirasto
  Liikenneviraston latauspalvelun toteutuksessa hyödynnetään Oskaria. Liikenneviraston edustaja Matti Pesu toimii myös Suomen Oskari kehittämisryhmän puheenjohtajana.
33

Organisaatiota mukana verkostossa

16

Oskari pohjaista projektia

3

Oskari-verkostoa on kehitetty vuodesta 2014