Tervetuloa mukaan kehittämään Oskaria yhdessä!

Tule mukaan Oskarin kasvavaan porukkaan. Oskari yhteisö on Oskari -ohjelmistoa hyödyntävien toimijoiden ja käyttäjien joukko.

Oskarin kehitys sai alkunsa jo vuonna 2008 kun Suomessa alettiin pohtimaan kansallisen paikkatietoportaalin tuottamista. Vuonna 2011 Oskarin lähdekoodi päätettiin avata avoimen lähdekoodin lisenssillä, sillä huomattiin että koodilla voisi olla muissakin organisaatioissa käyttöä. Oskarin hyödyntäminen lähti tämän jälkeen etenemään vauhdilla eri julkishallinnon ja yritysten palveluihin ja vuonna 2014 perustettiin Oskari-verkosto työtä ohjaamaan. Verkostossa on jo mukana kymmeniä organisaatioita Suomesta ja kansainvälisiä käyttäjiä on jo mukana.

Oskari omaan käyttöön

Jos olet hankkimassa tai kehittämässä Oskaria, hankintaohje voi olla hyödyksi. Jos taas itse lähdet rakentamaan Oskaria eteenpäin, tutustu myös  kehittäjien ohjeisiin. Apua asennuksessa ja käyttöönotossa tarjoavat mielellään myös verkoston yritysjäsenet.

Monta tapaa osallistua

Jos mielessäsi on jokin tekninen kysymys tai Oskarin toimintaan liittyvä asia, kysy Oskarin sähköpostilistalaisilta tukea.  Sähköpostilista on avoin ja sitä kannattaa hyödyntää, näin muutkin näkevät kysymyksesi ja vastaukset ovat avoimesti saatavilla.

Jos kaipaat pikapika-apua, kysy asiaa Oskarin Gitterissä. Gitter on otettu käyttöön syyskuussa 2018, koska se on täysin avoin. Aiemmin käytössä ollut Slack kanava on siis kuopattu. Muista että Gitter on kiva pikaviestintään, mutta viestitulvassa voi myös hukkua, joten pidä tiukasti hatusta kiinni. Gitteriin voit kirjautua Twitter tai GitHub tunnuksillasi.

Kehittäjät

Yhteisö ottaa kaikki kehittäjät ilolla vastaan! Avoimen lähdekoodin projekteja ei olisi ilman teitä! Lue kuitenkin ensin Oskari.org-sivuilta kehittämisen periaatteet ja tutustu Oskarin roadmap:iin, jotta tiedät missä mennään. Voit ehdottaa GitHubiin myös uusia kehitettäviä kohteita.

Yhteiskehittäminen

Oskaria kehitetään yhteistyössä Oskari yhteisössä. Kehittämisryhmän jäsenet pyrkivät erityisesti toteuttamaan uusien toimintojen kehittämistä yhdessä. Siksi yhteistyön edistämistä ja niille joille GitHub on vielä vähän pelottava asia, on toteutettu helppokäyttöinen Trello-taulu. Trellon avulla on kätevä pyöritellä alustavia kehitysideoita ja tarkastella niiden etenemistä. Se kaipaa myös sinun ideoitasi!

Voit myös hakea ideallesi joukkorahoitusta, autamme Oskari-yhteisössä löytämään toiminnoille rahoituksen ja viestimme uusista kehityshankkeista eteenpäin Oskarin uutiskirjelistalle.

Oskarin ympärille on toteutettu useita erilaisia projekteja, tutustu niihin ja uusiin toiminnallisuuksiin täällä.

Tavataanko?

Tule mukaan Oskari meetup-ryhmään  Koitetaan tavata Oskarin merkeissä n. parin kuukauden välein. Voit myös ehdottaa tapaamista ottamalla yhteyttä info@oskari.org.

42

Organisaatiojäseniä

Verkosto yhteistyön takana

Oskari yhteisössä on mukana kymmeniä organisaatioita. Suomessa verkoston toimintaa kehittää Oskari yhteistyön kehittämisryhmä, jonka jäsenmaksu on 5000€ / vuosi. Juridisena sopijaosapuolena toimii Maanmittauslaitos. Verkosto järjestää Oskarin kehittämistapaamisia ja markkinoi Oskari-ohjelmistoa. Kehittämisryhmän jäsenorganisaatiot saavat tukea Oskari-ohjelmiston yhteiskehittämiseen ja tuotetun koodin integrointiin. Jäsenet osallistuvat myös yhteisökoordinaattorin työn ohjaamiseen ja verkoston toimintojen kehittämiseen.